meybo logo

Meybo

Datum: 6 september, 2011
Opdrachtgever: geen
URL: http://meybo.patrickdevelopment.nl/

Omschrijving

Bas Meyer had het idee om een online strategie spel op te zetten. Het was het idee om zo iets als Travian of Tribalwars-achtig spel op te zetten. Er zijn er natuurlijk veel op internet maar om er zelf 1 maken is veel leuker. We begonnen met het bedenken van een thema en naam. De naam werd uiteindelijk Meybo een niets zeggende naam maar wat wel leuk klonk.

Door dit project heb ik OOP leren schrijven. Hierdoor heb ik mijn manier van programmeren verbeterd. Hierdoor ben ik ook Meybo gaan herschrijven door alle functies in klassen te gaan stoppen. Hierdoor was het overzichtelijker geworden waar alle functies staan maar het is er niet beter op geworden.

Later zijn we na versie 176 gestopt door gebrek aan interesse en tijd. Toch zijn we bijna een jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de website. In die tijd is 3 keer de layout aangepast. De laatste versie heb ik zelf gemaakt. Ik hoop later nog eens zin en tijd te hebben om het helemaal van basis weer op te bouwen met de nieuwe kennis die nu heb.